Koningsdag2017-DGA-2 (36K)

Koningsdag

Op vrijdag 27 april 2018 is de Doopsgezinde kerk weer open voor bezoekers; niet alleen om even bij te komen van de drukte buiten, voor de koffie en thee en niet te vergeten de toiletten, maar ook voor de (bescheiden) boeken/rommelmarkt.
KlaasDouwes (24K)

Samenkomst in de Regentessekerk

Op zondag 29 april 2018 om 10 uur
Voorganger Ds. K. Douwes, VVPMarianneVisch (19K)

Samenkomst in de Regentessekerk

Op zondag 6 mei 2018 om 10 uur
Voorganger Mw. M. Visch- de Bruin, NPB
Samenkomst in de Doopsgezinde kerk

Op zondag 13 mei 2018 om 10 uur
Met zang van het Mennokoor
Voorganger Mw. Ds. Nicoline Swen uit Lochem

Nicoline Swen: "Mijn fascinatie ligt op het snijvlak van religie/levensbeschouwing en natuurwetenschappen. Juist binnen die exacte wetenschap over de natuur valt waar te nemen dat het ‘Mysterie’ ingebakken zit in de kosmos. Het sluit elkaar niet uit, maar in. Prachtig vind ik dat! Nicoline-Swen-Voorganger-Oost-Twente-180x180 (9K)
Voor mij is het woord ‘God’ geen verboden woord. Ik heb er ook geen direct beeld bij, meer zoals in dat alternatieve gebed: ‘ik geef u een naam opdat ik u een plaats kan geven in mijn leven’. God, Eeuwige, Bron, Liefde, het zijn voor mij woorden. Woorden om datgene aan te duiden wat niet binnen onze woorden past, zelfs niet in ons denken, hooguit in ons hart. Voor mij is vrijzinnigheid de overtuiging dat het altijd om mensen gaat. Begeesterde mensen, wie ze ook zijn, in wie tijd en eeuwigheid samen komen.
Aan ons de uitdaging open te staan om telkens weer die vertaalslag te willen maken, om waar de een ‘god’ zegt, ‘bron’ te verstaan als dat woord beter bij jou past. Verbinding ontstaat in de relativering van jezelf en de ontmoeting met anderen. Daarnaast de opdracht iedere dag opnieuw handen en voeten te geven aan wat jou ten diepste drijft:
Volg je hart, want dat klopt!"


Toorop-Café in de Regentessekerk

Jan Toorop in Museum Lalique Doesburg (16K) Op donderdag 17 mei een themacafé genaamd het Toorop-Café. Wij nodigen u om 16.30 uur uit voor een eenvoudige maaltijd. Dan zal een spreker u vertellen over het leven van Jan Toorop, de bekende Nederlandse schilder. De avond duurt tot ongeveer 19.00 uur.
U hoeft zich voor deze activiteit niet op te geven
Plaats: Regentessekerk (achterzaal)
Kosten: € 4,=
Als U geïnspireerd bent door Jan Toorop, kunt u zich na afloop nog opgeven voor de excursie naar Doesburg op woensdag 30 mei 2018. We bewonderen dan onder meer in het museum Lalique de tentoonstelling van Jan Toorop en het Animisme.Apeldoorn en omgeving
De Doopsgezinde Gemeente Apeldoorn is ook actief voor de omgeving van Apeldoorn.
plaatsen in de omgeving Beekbergen, Eerbeek, Elspeet, Emst, Epe, Garderen, Klarenbeek, Loenen, Stroe, Twello, Teuge, Vaassen


Activiteitenboekje 2017-2018

Bekijk alle activiteiten van de samenwerking van Regentessekerk, Doopsgezinde Gemeente en Oecumenische Basisgemeente:

Activiteitenboekje 2017-2018 voorkant (53K)