Samenkomst in de Regentessekerk

Op zondag 1 juli 2018 om 10 uur
Voorganger drs. L.C. Bulens, NPB


Samenkomst in de Doopsgezinde kerk

op zondag 8 juli 2018 om 10 uur


Zomeravondlezing - Gaat een man naar Isfahan

Op donderdag 5 juli verzorgt verhalenverteller Kees Posthumus een zomeravondlezing over zijn reis naar Iran, met als titel ‘Gaat een man naar Isfahan’.
Isfahan Iran (20K) In april van dit jaar reisde Posthumus met zijn partner Rameen naar Iran. Het land staat momenteel sterk in de belangstelling. Steeds meer toeristen weten de weg te vinden naar een land van gastvrijheid een eeuwenoude cultuur. In het Drents Museum loopt een grote tentoonstelling met kunstschatten uit Iran. Politiek is de toekomst onzeker, nu president Trump de Irandeal heeft opgezegd en Europa hier een eigen weg in zoekt.
In zijn lezing, met beelden en muziek, vertelt Kees Posthumus over Iran, als een land met vele gezichten. Naast grootse natuur, indrukwekkend rijke cultuur en gastvrije mensen is Iran ook een land waar vrijheid ver te zoeken voor andersgelovigen, atheïsten, vrouwen en homo’s.
De lezing begint om 20:00 uur, inloop met koffie en thee, met Perzische zoetigheden, vanaf 19.30 uur. De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage is welkom.
Deze activiteit wordt georganiseerd door de Doopsgezinde Gemeente Apeldoorn, de Regentessekerk, de Evangelisch-Lutherse Gemeente en de Oecumenische Basisgemeente Apeldoorn.

Datum: donderdag 5 juli 2018 om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur
Locatie: Doopsgezinde kerk, Paslaan 6, Apeldoorn
Kosten: Vrijwillige bijdrage


Dorcas hulp & ontwikkeling logo (14K)

Informatieavond over oprichting Dorcas Regiocentrum

Op 12 juli 2018 wordt in de Eben-Haëzer kerk een informatieavond gehouden, waarin de plannen voor de oprichting van een Dorcas Regiocentrum (met een Dorcas winkel en Taallessen Nederlands voor in Nederland gevestigde vluchtelingen) in Apeldoorn worden toegelicht. Meer informatie hierover vindt u op www.dorcaswinkels.nl.
Belangstellenden worden daarbij van harte uitgenodigd.
Inloop vanaf 19.15 uur, aanvang 19.30 uur. Naar verwachting wordt de avond rond 21.00 uur afgesloten.
Aanmelden kan via e-mail op dorcaswinkelapeldoorn@dorcas.nl of telefonisch bij Marjolein Berger (06–37422946) of Ronald Meems (06-17105660)


Apeldoorn en omgeving
De Doopsgezinde Gemeente Apeldoorn is ook actief voor de omgeving van Apeldoorn.
plaatsen in de omgeving Beekbergen, Eerbeek, Elspeet, Emst, Epe, Garderen, Klarenbeek, Loenen, Stroe, Twello, Teuge, Vaassen


Activiteitenboekje 2017-2018

Bekijk alle activiteiten van de samenwerking van Regentessekerk, Doopsgezinde Gemeente en Oecumenische Basisgemeente:

Activiteitenboekje 2018-2019 voorkant (21K)