Jantine_Huisman (525K)

Samenkomst in de Doopsgezinde kerk

Op zondag 26 januari 2020 om 10 uur
Voorganger Ds. Jantine Brouwer-Huisman uit DeventerPoëzieavond - Laat u inspireren!

Voorafgaand aan de jaarlijkse landelijke poëzieweek houden we onze poëzieavond. Op die avond dragen we zelf gedichten voor. Gedichten die we mooi vinden, om wat voor reden dan ook. Ontroerend, diepzinnig, vermakelijk, vrolijk, droevig, een eigen of andermans gedicht.
Poezieavond 2020 (21K) Alle poëzie is welkom. Doe mee, of kom in ieder geval luisteren!
Wil je een gedicht inbrengen op deze altijd gezellige en sfeervolle poëzieavond, geef je dan op bij een van de onderstaande mensen. Bij hen kun je ook terecht voor meer informatie.
Er wordt ook weer een boekje gemaakt met alle ingebrachte gedichten, dat op de avond wordt uitgereikt. Daarom is het nodig de gedichten vóór 9 januari 2020 in te leveren.
Datum: Woensdag 22 januari 2020 van 19.30 tot 22.00 uur
Plaats: Doopsgezinde kerk
Kosten: Vrijwillige bijdrage voor het gedichtenboekje en een drankje na afloop
Info/opgave:
Henk Barkhof, (055) 541 53 53, henk.barkhof@xs4all.nl
Frans van Hasselt, (055) 521 54 66, van.hasselt@wxs.nl
André Maris, (06) 54 33 40 17, meneermaris@gmail.com
Heleen Dolleman, (055) 5338344, hsbertoen@dolleman.net


Eat en meet (16K)

Eat & Meet in de Doopsgezinde kerk

Op dinsdag 28 januari 2020 beginnen we om 17.30 uur met een borrel met een klein zoutje. Iedereen is van harte welkom, maar aanmelding is wel noodzakelijk; graag uiterlijk vrijdag 24 januari. De maaltijd, incl. toetje kost 8 euro.
Meer informatie: zie Activiteitenboekje 2019-2020, blz. 25
Margriet Diekema, telefoon 055-355 30 42

De beste wensen

Hoewel je het als werker bij de kerk best druk hebt in deze dagen kijk je toch ook vaak wat meer tv. Zo zag ik op oudejaarsavond de conference van Claudia de Breij. Daarin noemde zij de gewoonte om de hele straat of buurt, dus ook mensen waarmee het niet zo klikt, een gelukkig nieuwjaar te wensen. Zo deed je dat, vroeger. En nu ook nog?
En zo kreeg (en krijg) je wel heel veel ‘beste wensen’. Indertijd had ik een vriend die zei me : Als mensen mij de beste wensen geven, dan zeg ik altijd terug : ‘van hetzelfde!’ Dan is er tenminste één van de twee die echt weet wat hem gewenst wordt. (ja, denk daar maar even over na !). Ik geloofde in mijn onschuld dat de beste wensen gewoon de beste wensen waren. Waarom zou je je vijand dat niet gunnen?
Ook op televisie wordt je overstelpt met ‘gelukkige nieuwjaars’ of van alles wat daarop lijkt. En dat gaat de komende dagen (het is nu 2 januari) nog wel even zo door. Al filosoferend moest ik denken aan een liedje van cabaret ‘Tekstpierement’. Een groep met oa. Jos Brink en Frank Sanders. Zij zingen een liedje over een poesie-album. Voor de jeugd : een poesie-album is een vriendenboekje waarin vooral meisjes gedichtjes schreven en goede wensen voor de eigenaresse. Ook juffen en meesters schreven er vaak in. Voor de nog jongere jeugd : een poesie-album is een ouderwetse manier van vriendschappen en en likes op social media.
In zo’n poesie-album stonden dan gedichtjes en vaak wat lieve opmerkingen en wensen in rijmvorm. Voorbeelden:
Vergeet mij niet, je tante Riet of
Daarboven zijn de engeltje, beneden zijn er geen
Daar zijn alleen maar (b)engeltjes Daarvan ben jij er één.

Het liedje van Tekstpierement eindigt met:
Al die gedichten, verhalen en wensen
Waarom zijn wij dan niet altijd gelukkig?

Als ik naar de afgelopen nacht en de komende dagen kijk dan denk ik dat veel van die wensen loos zijn, ze worden niet gevolgd door daden om de ander gelukkig te maken. En dat is jammer, heel jammer. Dus daarom zeg ik in het vervolg ook maar ‘hetzelfde gewenst’ wanneer iemand mij de beste wensen voor 2020 gunt. Dan weet in ieder geval één iemand wat die wensen waard zijn.

De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!!

Dirk Jan Steenbergen

PS de viering op 12 januari gaat over geluk. Je bent van harte uitgenodigd.