Mennokoor

Met frisse moed begonnen wij op 10 september, voltallig, aan het nieuwe koorseizoen, hopend op een goed jaar; nu, een aantal weken verder moeten wij laten weten dat we voortaan ons zeer gewaardeerde en vertrouwde koorlid Fennie Klinkenberg-Bruins Slot moeten missen. Ten gevolge van een aanrijding met een andere fietser op 29 september jl. kwam zij zo ongelukkig ten val dat zij ter plekke overleed.
De verslagenheid is groot en we kunnen het niet bevatten. Fennie was al jaren een trouw, betrokken en geliefd koorlid, ooit door Reya Bonsma bij ons geïntroduceerd. De laatste jaren was ze penningmeester, een taak die ze nauwgezet en kundig uitvoerde. Ze voelde zich verwant met onze kerk en bij tal van gelegenheden konden we in het koor op haar rekenen.
Op de eerste kooravond na het fatale ongeluk herdachten we Fennie in eigen kring; bij haar lege stoel stonden een roos en kaarsen. Stijn las een tekst voor die onze gevoelens verwoordde:
“Wij voelen met de familie mee,
dit verdriet is te groot om alleen te dragen.
Wij denken met de familie mee,
dit verlies brengt te veel vragen.
Wij leven met de familie mee,
die leegte blijft aan je knagen.
Wij voelen, wij denken, wij leven
met de familie mee.”

Op zaterdag 6 oktober 2018 vond onder grote belangstelling de Herdenkingsdienst in de Regentessekerk plaats. Het koor zong “Ik voel de winden Gods vandaag”.

Namens bestuur, koor en dirigente,
Ineke de V

GerdienHakkert (7K)

Afscheid pianiste Gerdien Hakkert

Duiken we eerst in de geschiedenis van onze muzikale begeleiders. Jarenlang heeft Harry van Veen onze gemeente begeleid. Toen hem dat door ziekte niet meer lukte, heeft Wim van Wolferen vaak onze diensten begeleid. Helaas moesten wij hem door overlijden missen.
Toen vonden we Gerdien Hakkert, een jonge getalenteerde vrouw. Zij heeft conservatorium piano gestudeerd en woonde in Oene. Ze was bereid om vanaf januari 2015 één of twee zondagen in onze dienst te komen spelen. We bewonderden haar al snel om haar fantastische begeleiding en haar prachtige improvisaties na de overdenking.
Ook het Mennokoor heeft haar gevraagd om bij uitvoeringen te begeleiden, wat ze met plezier deed. In 2016 kreeg Gerdien een baan als muziekdocente op de middelbare school in Capelle aan de IJssel. Ze besloot te verhuizen, maar kwam regelmatig in het weekend richting Apeldoorn voor bezoek aan haar familie en om te zingen in haar Apeldoorns Gelders Vocaal Ensemble. Ze kon deze data uitstekend combineren met het op zondag spelen voor onze gemeente.
Toen zij in 2018 haar vriend Nick ontmoette en meer tijd voor hun samenzijn wilde vrijmaken, heeft ze besloten om haar activiteiten in Apeldoorn met pijn in haar hart te beëindigen. Zij heeft op zondag 26 augustus voor het laatst in de dienst gespeeld en we hebben toen afscheid van haar genomen. We gaven haar de bloemen uit de dienst en de vaas als blijvend aandenken aan onze gemeente.
Gerdien was betrokken bij onze gemeente en sprak met iedereen na de dienst. Ook in de open ruimte heeft ze enkele keren een muzikale of theologische toelichting gegeven. Bij haar afscheid vertelde ze: “Ik heb altijd graag bij jullie gespeeld. Nu ik een vriend heb, is het moeilijk te combineren. Ik vind het jammer dat ik moet stoppen, maar hoop dat jullie het begrijpen. Jullie hebben gevraagd of ik nog een extra stuk wil spelen. Ik heb de Mondscheinsonate van Beethoven gekozen. Dit stuk wilde ik als klein meisje al leren spelen, omdat mijn vader het speelde. Daarna heb ik het aan het begin en het eind van mijn opleiding gespeeld. Het is een stuk wat veel voor me betekent en daarom wil ik het graag als afscheid voor jullie spelen.”

Beste Gerdien, bedankt voor al je prachtige muziek en het ga je goed!!

AJB
Mennokoor35jaar (37K)

Het Mennokoor bestaat al meer dan 35 jaar en daar zijn we heel trots op.
Het Mennokoor repeteert op maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur. Na afloop drinken we altijd gezellig koffie. Degene die jarig is geweest trakteert, dus is er altijd iets lekkers bij de koffie.

Zie voor hun optredens de aankondigingen van de samenkomsten.

Contactpersoon: Zr. J. Kuperus - van den Brink
Smeltersdonk 11, 7326 HW Apeldoorn
telefoon 055 - 542 34 65
e-mail: koosjekuperus@upcmail.nl