Dorcas | In actie voor de allerarmsten

Eind van dit kalenderjaar hoopt Stichting Dorcas haar deuren te openen aan de Laan van Westenenk 108.  Onder één dak komen dan een klein regiocentrum (met een kantoor en een taalopleiding) en een grote kringloopwinkel.  We zijn enorm dankbaar voor het voorspoedige traject en het verkrijgen van dit geweldige pand!  Een prachtige kans om ook in Apeldoorn ons “teveel” aan materiële welvaart om te zetten in mogelijkheden voor onze arme naasten in bijv. Syrië, Moldavië, Roemenië. Geweldige projecten die gefinancierd worden door de 33 kringloopwinkels die Dorcas nu landelijk exploiteert.
Voor de kringloopwinkel zoeken we medewerkers, vrijwilligers!!!! VEEL
De praktijk leert dat het meehelpen in een kringloopwinkel verslavend kan zijn ??, dus u bent gewaarschuwd…
We zoeken voor zowel vóór de schermen als achter de schermen helpende handen. Zeer divers: catering, sjouwwerk, dozen uitpakken en sorteren, prijzen, inrichten, stileren, schoonmaken, social-media werker, kassawerk, boeken beoordelen, bestelbus rijden, planning vrijwilligers beheren, etc.  ECHT voor ieder wel een passende klus te vinden.
Wil je er over nadenken of je structureel een bijdrage wil leveren aan dit project?? 
Dorcas levert de knowhow en de infrastructuur; we hopen dat de Apeldoornse kerken gezamenlijk de man/vrouwkracht zullen leveren. (en natuurlijk straks uw overtollige goederen.)
Als dit project succesvol wordt, is dat winst voor:
  • Het milieu
  • De noodlijdende naaste
  • De onderlinge contacten van christenen in Apeldoorn
  • U als deelnemer (gezelligheid, zinvol bezig zijn voor een goed doel, collegialiteit)
Donderdag 18 oktober 2018 praten we u graag bij over onze plannen. Dit doen we op locatie, Laan v. Westenenk 108, om 19.30 uur.   Bezichtiging van het pand behoort dan uiteraard ook tot het programma.
Twijfelt u nog of dit wat voor u of voor jou is?  Kom dan eerst sfeer proeven en informatie opdoen...
Had u zich al opgegeven als vrijwilliger?? Geweldig. Dan zien we u zeker.
Telefonisch contact: 06- 37422946 (Marjolein Berger)
Mede namens Dorcas;  met vriendelijke groeten,  Wim Geerling, Ronald Meems, Marjolein Berger

Literatuurkring

Norrlandse Aquavit van Torngny Lindgren (22K) Onder bezielende leiding van Theo van Driel en bij een kopje koffie of thee kwamen 7 geïnteresseerden naar de eerste bijeenkomst van de literatuurkring op 13 september in de doopsgezinde kerk. Na de voorstelronde vertelde Theo dat we tweemaandelijks een zelfgekozen boek lezen en daarover met elkaar spreken. Wat heeft je geïnspireerd, wat was opvallend, welk deel was onduidelijk. Over deze vragen wisselden we dan ook van gedachten over het boek Norrlandse Aquavit. Theo vertelde ook over de Zweedse schrijver Torgny Lindgren. We kwamen tot de conclusie dat je geloof en de dingen waar je voor staat, in de loop van de jaren kunnen veranderen.
Op donderdag 8 november gaan we het boek De zelfmoordclub van Arto Paasilinna bespreken. Een touringcar is onderweg naar het noordelijkste puntje van Finland. Daar willen de passagiers zelfmoord plegen door zich met bus en al in de ijskoude zee te storten. Onderweg komt de ene zelfmoordenaar na de andere op zijn plannen terug, maar de chauffeur houdt hardnekkig vast aan het oorspronkelijke plan. Nieuwe leden zijn welkom. Lees voorafgaand aan de bijeenkomst het boek en kom meepraten.
AJB

Data: donderdagen 13 september en 8 november 2018 donderdagen 10 januari, 14 maart en 9 mei 2019
Tijd: 20.00 - 22.00 uur
Locatie: Doopsgezinde kerk
Kosten Geen
Info/opgave: Theo van Driel, (06) 18 19 36 12, t.driel22@upcmail.nl

MennoSimons (16K)
“Want een ander fundament,
dan dat er ligt,
namelijk Jezus Christus,
kan niemand leggen”
(1 Kor. 3-11)