Polla IMG_4548 (124K)

Kunst van Polla in de Doopsgezinde Kerk, Apeldoorn

Kijkend naar de kunst van Greet Hamer lacht het leven je weer toe. Haar schilderijen zijn veelkleurig, speels en humoristisch. De werken van Greet doen denken aan Corneille en andere ‘Cobra’ kunstenaars. In de levendige voorstellingen duiken vrolijke mensfiguren op, plat en naïef weergegeven. De relatie met kindertekeningen wordt versterkt door vormvereenvoudigingen en het ontbreken van perspectief. De suggestie van diepte en een derde dimensie vindt Greet ondergeschikt aan de levendige ordening van platte vormen en kleurvlakken.
Polla IMG_4555 (138K) Greet komt van oorsprong uit Vorden, haar man Wim uit Apeldoorn. Na vele omzwervingen zijn ze begin 2018 teruggekeerd naar Apeldoorn. Al van kinds af aan tekent en schildert Greet graag en gemakkelijk. Ze heeft die creatieve inslag altijd behouden, ze zou niet meer zonder haar schilderen kunnen. Haar hobby vervult haar met diepe blijdschap en geeft haar innerlijke rust. Haar schilderijen worden gesigneerd met de naam ‘Polla’, de koosnaam gegeven door haar kleinkinderen.
Voor de zondagsdienst op 9 december, voorafgaand aan de openingsreceptie, laat ds. A. C. Bronswijk zich inspireren door de schilderijen van Greet met als thema ‘ Op Ooghoogte’. Uiteraard nodigen wij u van harte uit om deze dienst, met het bijpassende thema, mee te maken. Polla IMG-20181008-WA0001 (134K) Praktische informatie:
  • Kerkdienst op zondag 9 december om 10.00 uur aan de Paslaan 6 in Apeldoorn
  • Vernissage ‘Kunst van Polla’ op 9 december 2018 van 11.30 tot 13.00 uur
  • • Overige openingstijden van de expositie: Zaterdagmiddagen 15 december, 22 december 2018 en 5 januari 2019 van 14.00 tot 16.00
  • Een aantal schilderijen zijn te koop.
Wij heten u van harte welkom op de genoemde activiteiten en tijdstippen!Literatuurkring

Norrlandse Aquavit van Torngny Lindgren (22K) Onder bezielende leiding van Theo van Driel en bij een kopje koffie of thee kwamen 7 geïnteresseerden naar de eerste bijeenkomst van de literatuurkring op 13 september in de doopsgezinde kerk. Na de voorstelronde vertelde Theo dat we tweemaandelijks een zelfgekozen boek lezen en daarover met elkaar spreken. Wat heeft je geïnspireerd, wat was opvallend, welk deel was onduidelijk. Over deze vragen wisselden we dan ook van gedachten over het boek Norrlandse Aquavit. Theo vertelde ook over de Zweedse schrijver Torgny Lindgren. We kwamen tot de conclusie dat je geloof en de dingen waar je voor staat, in de loop van de jaren kunnen veranderen.
Op donderdag 8 november gaan we het boek De zelfmoordclub van Arto Paasilinna bespreken. Een touringcar is onderweg naar het noordelijkste puntje van Finland. Daar willen de passagiers zelfmoord plegen door zich met bus en al in de ijskoude zee te storten. Onderweg komt de ene zelfmoordenaar na de andere op zijn plannen terug, maar de chauffeur houdt hardnekkig vast aan het oorspronkelijke plan. Nieuwe leden zijn welkom. Lees voorafgaand aan de bijeenkomst het boek en kom meepraten.
AJB

Data: donderdagen 13 september en 8 november 2018 donderdagen 10 januari, 14 maart en 9 mei 2019
Tijd: 20.00 - 22.00 uur
Locatie: Doopsgezinde kerk
Kosten Geen
Info/opgave: Theo van Driel, (06) 18 19 36 12, t.driel22@upcmail.nl

MennoSimons (16K)
“Want een ander fundament,
dan dat er ligt,
namelijk Jezus Christus,
kan niemand leggen”
(1 Kor. 3-11)